Wat wij doen

Wij zijn 365 dagen per jaar en 7 dagen per week van 09:00 uur 's morgens tot 20:00 uur 's avonds bereikbaar voor hulpverlening aan dieren mét of zonder eigenaar. De organisatie onderhoudt nauwe contacten met partners in de regio om in gezamenlijkheid het dierenwelzijn te optimaliseren.

Sinds onze oprichting in 1985 zijn wij een zelfstandige stichting (mét ANBI-status) die met uitsluitend gemotiveerde vrijwilligers de taken uitvoert die bij onze doelstellingen horen. De Stichting kent een Stichtingsbestuur en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41082735.

Onze organisatie bestrijkt met één ambulance en 25 vrijwilligers een groot gebied in de gemeenten Boxtel, Heusden, 's-Hertogenbosch, Maasdriel, Vught en Zaltbommel. En vanaf 1 september 2020 rijden wij ook in de Gemeente St. Michielsgestel.  

Dierenambulance 's-Hertogenbosch verleent de volgende diensten:

- Hulpverlening aan gewonde (gezelschaps)dieren, mét of zonder eigenaar.

- Hulpverlening en vervoer naar dierenartsen en/of opvangcentra van gewonde, in het wild levende, kleinere dieren zoals egels, (water)vogels,  roofvogels, hazen en konijnen.

- Het verlenen van hulp bij dieren in nood.

- Het ophalen van dode honden, katten, reigers, zwanen, konijnen  gelegen in openbare ruimtes.

- Het, indien mogelijk, identificeren van gevonden (dode) honden en katten, konijnen, geringde duiven enz. om vervolgens direct de eigenaar op de hoogte te stellen.

- En als extra service kunnen eigenaren van een gezelschapsdier die geen vervoer hebben of wegens beperkingen zelf niet kunnen rijden een beroep op ons doen. Tegen onkostenvergoeding vervoeren wij het dier naar bv. een dierenarts of trimsalon.

- Wij verzorgen ook op aanvraag presentaties op scholen of voor groepen.