Vondeling

Gepubliceerd op 24 april 2020 om 13:02

In deze moeilijke tijden van Corona zijn er gelukkig ook soms leuke dingen te melden. Lees hier het bericht van Stichting Dassenwerkgroep Brabant over een vondeling. Een klein lichtpuntje in een sombere tijd.

 

Vondeling

Afgelopen woensdag werd er om 19:47 u. door de Dierenambulance Den Bosch een dasje gemeld. Het jonge diertje zou in Rosmalen, langs het fietspad van de Berlicumseweg, ter hoogte van Landgoed Coudewater liggen.

Onze vrijwilligers vertrokken direct. Onderweg informeerden ze de SAMF (Stichting Afhandeling en Monitoring Fauna-aanrijdingen) om het diertje alvast veilig te stellen zodat er in de tussentijd niets met het arme beestje zou kunnen gebeuren.

Joop van der Linden (coördinator SAMF) was gelukkig snel ter plaatse.
Toen onze vrijwilligers met de dierenambulance aankwamen lag het dasje al in een reismandje in zijn auto. Het was een heel klein dasje van ca. 5 weken oud. Het kleine vrouwtje woog slechts 792 gram, had geen verwondingen, was levendig, vocaal en hongerig. 
De omgeving werd uitvoerig nagezocht naar eventuele andere zwervende jongen van dit nest, waarna het jonge dasje naar de dassenopvang van Das en Boom werd gebracht. Hier mag ze, als ze wat is aangesterkt, Greta gezelschap gaan houden.

Wij bedanken de Dierenambulance Den Bosch en Joop van der Linden (SAMF) voor de goede samenwerking. Dit zeer kwetsbare dasje had anders geen schijn van kans gehad.