Geen kat in 't bakkie maar kat in de kast

Gepubliceerd op 6 mei 2020 om 21:51

Vaak kunnen wij als Dierenambulance nét het verschil maken. Zo ook in het mooie verhaal wat hierna volgt.

Op maandagochtend 4 mei werd Stichting Dierenambulance regio ’s-Hertogenbosch gebeld door Ingrid, leerkracht aan de school Wereldwijs in Drunen.  Er was een kat gesignaleerd in een kast met schoolspullen.

De kat moest er zeker al vanaf 1 april in gezeten hebben omdat toen de bewuste kast was opgeruimd en tot 4 mei er niemand meer in was geweest. Er was wel geconstateerd dat er muizen gesignaleerd waren vòòr die tijd.

Bij aankomst bleek het een vrij smalle kast te zijn met stellingen waar het dier zich gemakkelijk kon verstoppen. Samen met docenten werden spullen uit de kast gehaald en op de gang geplaatst. Daarna ging vrijwilliger Dorrit met ons kattenvangnet in de kast kijken. Na een spannend half uur zat de kat in net maar helaas zag het dier kans eruit te glippen. Het dier werd wat rust rust gegund en er werden brokjes en water neergezet.

Na een kwartier werd een nieuwe poging gedaan maar de kat werd niet gesignaleerd. Het nieuwe plan: Dorrit liet zich samen met de leerkracht  opsluiten in de kast. Na drie kwartier eindelijk succes, de kat kon met handschoenen gepakt worden en bleek uiteindelijk erg lief.

En toen kwam de verrassing: Op de gang stond de eigenaar om haar “Siepje” (2 jaar oud) in de armen te sluiten.

Wat bleek? Een nieuwsgierige buurtgenoot die de ambulance zag staan hoorde dat er een kat gevangen zat in een kast. Hij had vervolgens de foto op zijn mobiel vergeleken met de foto van “Siepje” en concludeerde dat het wel eens de kat van een hem bekende eigenaar kon zijn. Deze werd direct opgetrommeld en kon dolgelukkig haar huisdier meenemen.

Siepje was erg mager en uitgedroogd door het verblijf in de kast. De eigenaar is direct naar de dierenarts gegaan waar vocht werd toegediend.  En intussen herstelt het diertje goed van zijn kast-avontuur.

Kijk hieronder naar de foto's van de redding

Foto's Blog