Wasbeer-alarm

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 17:13

In de Gemeente Vught werd met Pasen 2021 een wasbeer gesignaleerd die in een boom lag te slapen, een uitzonderlijke situatie. Het dier werd met een verdovingspijl uitgeschakeld en naar de opvang gebracht.

Een paar dagen later kregen DAS-vrijwilligers Marjolein en Monique Parijs een melding dat aan de Loonsebaan opnieuw een wasbeer werd gespot. Daar aangekomen bleek het dier zich in een kippenhok verschanst te hebben waarbij ook al een kip het leven had gelaten. Voorzichtig werd geprobeerd het dier uit het hok te halen en in een bench te stoppen, iets wat nog niet echt gemakkelijk ging.

Intussen was de Pers toegestroomd vanwege het feit dat dit binnen een paar dagen de tweede wasbeer was die in Vught gesignaleerd werd. Natuurlijk was het Brabants Dagblad aanwezig maar ook SBS 6 en Hart van Nederland. Genoeg landelijke belangstelling dus.

Het lukte om het beestje in de bench te krijgen waarna het dier naar onze opvang in Schaijk kon worden gebracht voor onderzoek en om tot rust te komen. Een mooie actie van onze DAS-vrijwilligers!

Beelden van de "redding" verschenen zelfs op het Journaal.

Maar het belangrijkste: De wasbeer is heelhuids bij de opvang aangekomen en intussen verder getransporteerd naar opvang Someren waar en goed voor gezorgd gaat worden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.